Adres

          
          Nieuwe Ebbingestraat 14
  9712 NK Groningen

Contact


           050-3134663 


           info@sporteloptiek.nl


           Sportel Optiek Facebook

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 09.30 - 17.00

Sportel Optiek Groningen Centrum

Sportel Optiek voor al uw brilglazen

Welke brillenglazen passen bij u?

Een bril begint bij een leuk montuur. Welke vorm en welke kleur past bij uw gezicht, neemt u er 1, of misschien zelfs 2? Heeft u een keuze gemaakt? Dan is het tijd voor de volgende stap. Welke glazen gaan er in het montuur? Bij Sportel Optiek heeft u keuze tussen aan aantal interessante mogelijkheden. Van veraf tot dichtbij, en van nacht tot dag, wij helpen u graag aan de juiste brillenglazen die perfect passen bij uw activiteiten.

Kom vooral eens bij ons langs om de verschillende brillenglazen te proberen. Benieuwd naar wat de glazen precies kunnen? Hieronder hebben we ze alvast voor u op een rijtje gezet.

brillenglazen met verschillende mogelijkheden

Enkelvoudige brillenglazen
Als wij als opticien praten over enkelvoudige glazen, dan bedoelen we glazen waar slechts één glassterkte in verwerkt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afstandsbrillen of leesbrillen. Deze brillen zijn bedoeld voor specifiek 1 soort activiteit.

Zonnebrilglazen
De zonnebril kennen we allemaal. Voor deze bril worden vaak kunststof brillenglazen gebruikt omdat deze licht in gewicht en in veel kleuren te maken zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid licht en de weersomstandigheden zijn er verschillende gradaties zonbescherming. Afhankelijk van het soort gebruik zijn dan ook verschillende (zonne)brillenglazen aan te raden. Op wintersport is het licht anders, waardoor er andere bescherming nodig is dan op een voorjaarsdag in Nederland.

Meekleurende glazen
Meekleurende brillenglazen zijn de beste beschermers tegen UV-licht. Hoe meer schadelijke UV de zon afgeeft, hoe donkerder het glas zal kleuren en dus beter zal beschermen. Vindt u UV-bescherming erg belangrijk, maar wilt u niet steeds van bril wisselen? Dan zijn meekleurende glazen een uitkomst.

Bifocale glazen
Bifocale glazen zijn brillenglazen met een meervoudige sterkte waardoor het mogelijk is om zowel dichtbij als op afstand goed te kunnen zien. De bifocale brillenglazen worden vandaag de dag echter niet vaak meer gebruikt sinds de opkomst van de populaire multifocale glazen.

Multifocale glazen
Multifocale brillenglazen zorgen ervoor dat u op iedere afstand goed kunt zien, zonder dat u van bril hoeft te wisselen. Daarmee zijn ze een goed alternatief voor bifocale of trifocal glazen. Het glas van de multifocale bril heeft verschillende sterktes die naar beneden over de voorkant van een multifocaal glas lopen. Hierdoor kan de drager omhoog kijken om objecten van veraf te zien, recht vooruit kijken om objecten op tussenafstand te zien en omlaag kijken om te lezen. Een perfecte combinatie van gemak en goed zicht.

Computerglazen voor op kantoor
Het is gebleken dat computerwerk zwaar voor de ogen is. Het heldere licht van het beeldscherm zorgt voor snelle vermoeidheid, zichtproblemen, spanning en hoofdpijn. Met de zogenaamde beeldschermbril valt dit gemakkelijk op te lossen. Voor de computerbril zijn diverse soorten beeldschermglazen in te zetten. Sportel Optiek adviseert u graag.

Ontspiegelingsglazen
Een ontspiegelingslaag op een brillenglas is een flinterdunne coating om de helderheid te verhogen en hinderlijke reflecties te verminderen. In het verkeer en achter de computer is deze coating een echte uitkomst. Meer informatie over coatings staat bij het onderwerp Coatings en materialen. 

Voor iedere gebruiker zijn de eisen waar een bril aan moet voldoen anders, laat u dan ook adviseren door onze opticien om het best passende advies te krijgen over brillenglazen. Kom langs bij Sportel Optiek of maak een afspraak.

Geen zin om in de winkel
te wachten?

Maak een afspraak 

 

050-3134663

Telefoon Sportel Optiek

Telefoon Sportel Optiek

Mail Sportel Optiek

Facebook Sportel Optiek

Contact Sportel Optiek

Brillenglazen