Adres

          
          Nieuwe Ebbingestraat 14
  9712 NK Groningen

Contact


           050-3134663 


           info@sporteloptiek.nl


           Sportel Optiek Facebook

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 09.30 - 17.00

Sportel Optiek Groningen Centrum

Brillenglazen met coating

De mogelijkheden van coating bij Sportel Optiek

Wanneer u een nieuwe bril koopt, natuurlijk met bijbehorende glazen, kunt u kiezen voor een speciale coating. Coatings kunnen bijdragen aan beter en helderder zicht. De medewerkers van Sportel Optiek adviseren u graag over de mogelijkheden en de voor- en nadelen. Bent u alvast benieuwd naar de verschillende coatings die mogelijk zijn? Lees dan verder.

Ontspiegelingslaag

Een ontspiegelingslaag (of anti-reflectielaag) neemt niet alleen spiegelingen in het brillenglas weg, waardoor anderen de ogen beter kunnen zien, maar is vooral bedoeld om spiegelingen uit het beeld dat u ziet te houden. Dat verhoogt het comfort van uw bril. Daarnaast wordt het glas ook doorzichtiger, zodat er meer licht doorgelaten wordt. Ontspiegelingslagen hebben 1 nadeel, ze maken vingerafdrukken extra goed zichtbaar op het glas. Wij adviseren dan ook een ontspiegelingslaag te combineren met een vuilafstotende laag (zie hieronder voor meer informatie). Ontspiegeling is ideaal voor in de auto of voor achter de computer. Het beeld aan de ogen is een stuk rustiger.

Water- en vuilafstotende laag

Om water en vuil af te stoten is een speciale coatingslaag mogelijk. Door vuile glazen ziet u simpelweg minder goed. En natuurlijk staat het ook lang zo mooi niet. Door een water- en vuilafstotende laag te gebruiken ziet u altijd helder en het is natuurlijk ook veiliger met goed zicht.

Hardingslaag

Op kunststof glazen zit vaak een hardingslaag, om ze krasbestendiger te maken. Kunststof is niet zo hard als glas, waardoor het zonder zo'n laag na verloop van tijd dof wordt en krassen krijgt. Niet alleen is dat niet mooi, de scherpte en helderheid van het beeld gaan ook achteruit. Wilt u dus langer met uw glazen doen, zorg dan goed voor uw glazen. 

Kwetsbare coating

Het zal u vast niet snel gebeuren, maar wanneer u een bril met coating draagt moet u rekening houden met temperatuurverschillen. Heeft u een baan waarbij u vaak in een vriezer staat of is er kans dat uw bril in kokend water valt, dan is er grote kans dat de coating dit niet overleeft. Ook agressieve schoonmaakmiddelen zijn niet geschikt voor brillen met coatings.

Hoe verzorgt u een bril met coating dan wel? Een bril met coating is het best schoon te maken met koud of lauw water en zachte zeep, en een zacht doekje dat niet pluist. Als u zich hier aan houdt, heeft u heel lang plezier van de bescherming van een coating.

Geinspireerd door de mogelijkheden uw glazen beter te beschermen en uw zicht langer goed te houden, maak dan een afspraak voor een passend advies voor uw persoonlijke situatie.

Geen zin om in de winkel
te wachten?
 
Van maandag 13 augustus t/m zaterdag 18 augustus zijn wij gesloten
 
 

050-3134663

Telefoon Sportel Optiek

Telefoon Sportel Optiek

Mail Sportel Optiek

Facebook Sportel Optiek

Contact Sportel Optiek

Sportel Optiek