Adres

          
          Nieuwe Ebbingestraat 14
  9712 NK Groningen

Contact


           050-3134663 


           info@sporteloptiek.nl


           Sportel Optiek Facebook

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 09.30 - 17.00

Sportel Optiek Groningen Centrum

Speciale contactlenzen voor cilindercorrectie

Veel klanten hebben zonder dat zij het weten last van astigmatisme. Dit staat ook bekend als ogen met een cilinderafwijking. Het hoornvlies van uw oog heeft dan een onregelmatige kromming, zodat het licht wat op uw oog valt vervormd wordt. Door deze vervorming kunnen er klachten ontstaan. Denk hierbij aan hoofdpijn of vermoeide ogen. Het klinkt ernstig, maar gelukkig is astigmatisme geen ziekte en is het goed te corrigeren.

Iedere klant die bij Sportel Optiek binnen komt voor een advies voor de glazen of lenzen begint met een oogmeting door een opticien. Deze oogmeting is niet alleen nodig om te bepalen welke sterkte uw ogen nodig hebben, maar ook om bepaalde afwijkingen vast te stellen.

Een veel voorkomende afwijking is de hierboven vermelde cilinderafwijking. Klanten die dit hebben kunnen we bij Sportel Optiek voorzien van torische contactlenzen, ook wel cilindrische lenzen genoemd. 

Hoe wordt een cilinderafwijking gecorrigeerd?

Doordat onze oogspecialist een aantal oogtests met u doe kan hij de juiste soort lens bepalen. Deze heeft twee sterktes die gecombineerd worden waardoor het beeld scherper wordt. Als u slechts een kleine afwijking heeft kan het zijn dat u zelfs met ‘normale’ lenzen al geholpen bent, harde (en daarmee vormvaste) lenzen hebben van nature namelijk al het voordeel dat ze een cilinderafwijking enigszins corrigeren.

Vormvaste of zachte lenzen?

Er zijn twee soorten torische lenzen. Dit zijn zachte en vormvaste lenzen. Zachte lenzen hebben vaak een verdikking die de lens stabiel op de juiste plek houdt. Toch kunnen deze enigszins verdraaien waardoor het zicht minder scherp wordt. Het voordeel van de harde lenzen is dat dit minder voorkomt. Dit komt doordat vormvaste lenzen twee krommingen hebben waardoor ze op de optimale positie blijven zitten. 

Weten of u torische lenzen nodig heeft?

Wij doen graag een oogmeting om u te adviseren, kom hiervoor langs in de winkel of maak een afspraak zodat u zeker weet dat u niet hoeft te wachten.

Geen zin om in de winkel
te wachten?
 
Van maandag 13 augustus t/m zaterdag 18 augustus zijn wij gesloten
 
 

050-3134663

Telefoon Sportel Optiek

Telefoon Sportel Optiek

Mail Sportel Optiek

Facebook Sportel Optiek

Contact Sportel Optiek

Cilinder glazen