Adres

          
          Nieuwe Ebbingestraat 14
  9712 NK Groningen

Contact


           050-3134663 


           info@sporteloptiek.nl


           Sportel Optiek Facebook

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 09.30 - 17.00

Sportel Optiek Groningen Centrum

Harde contactlenzen: de voor- en nadelen op een rijtje

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, zijn harde lenzen (of vormvaste lenzen) niet oncomfortabeler dan zachte lenzen. Veel mensen geloven nog steeds dat harde contactlenzen van glas worden gemaakt. Dit is echter niet het geval. De laatste jaren is kwaliteit van harde lenzen enorm verbeterd. Ten opzichte van zachte lenzen hebben harde lenzen dan ook nog eens vele voordelen. Hieronder zetten we de voordelen en de nadelen voor u uiteen.

De voordelen van harde lenzen

Harde lenzen hebben een langere levensduur dan zachte lenzen. Hierdoor zijn deze contactlenzen in verhouding goedkoper. Daarnaast laten harde meer zuurstof door, waardoor de kans op infecties kleiner wordt. Deze lenzen zijn dus zeer geschikt voor gevoelige ogen. Ook zorgen harde lenzen voor scherper zicht en zijn ze geschikt voor moeilijkere oogcorrecties.

De nadelen van harde lenzen

Ondanks dat de kwaliteit van harde lenzen enorm verbeterd is, blijven ze minder comfortabel dan zachte lenzen. Ook de gewenningstijd van harde lenzen is langer. De eerste weken moet u zeker wennen aan het dragen van de lenzen, maar na een paar weken wilt u niks anders meer.

Zijn harde lenzen geschikt voor mij?

Dat is voor ieder mens natuurlijk anders. Kom gerust eens langs of maak direct een afspraak online. Wij kijken op basis van uw wensen en behoeften welke lenzen het beste bij uw leven passen.

Geen zin om in de winkel
te wachten?
 
Van maandag 13 augustus t/m zaterdag 18 augustus zijn wij gesloten
 
 

050-3134663

Telefoon Sportel Optiek

Telefoon Sportel Optiek

Mail Sportel Optiek

Facebook Sportel Optiek

Contact Sportel Optiek

Harde lenzen