Adres

          
          Nieuwe Ebbingestraat 14
  9712 NK Groningen

Contact


           050-3134663 


           info@sporteloptiek.nl


           Sportel Optiek Facebook

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 09.30 - 17.00

Sportel Optiek Groningen Centrum

Contactlenzen van Sportel Optiek

Zachte & harde lenzen, nacht- & daglenzen

Wilt u liever geen bril dragen? Probeer dan eens lenzen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten lenzen. Van hard tot zacht, en van dag- tot nachtlenzen. Maar welke is voor u geschikt? Daar adviseert Sportel Optiek u graag over. Belangrijk hierbij zijn uiteraard uw ogen, wat heeft u nodig om goed te zien?

Heeft u in het verleden al eens lenzen geprobeerd en bent u toch weer terug bij het dragen van een bril, laat u dan juist adviseren wat de huidige soorten lenzen u allemaal kunnen bieden. De ontwikkelingen gaan heel hard de laatste jaren. Ontwikkelingen die bijdragen aan gemak, comfort en goed zicht, wie wil dat nu niet?

Contactlenzen Groningen

Wilt u alvast wat meer informatie voordat u een afspraak maakt? Dan helpen wij u hieronder graag op weg met informatie over verschillende lenzen.

Nachtlenzen van Sportel Optiek

Nachtlenzen draagt u terwijl u slaapt. Tijdens het slapen, corrigeren de lenzen uw ogen. De lenzen raken niet het hoornvlies, maar drijven op de traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van het oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt dat u overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer u vaak last hebt van droge ogen. Of u last heeft van een bril tijdens uw dagelijkse activiteiten. 

 

Harde lenzen of zachte lenzen

Zowel harde lenzen als zachte lenzen kunnen dé oplossing zijn om goed te kunnen zien. Met harde lenzen ziet u vaak net iets scherper dan met zachte lenzen. Dit komt doordat een harde lens niet vervormt op het oog en het zicht dus altijd constant is. Veel mensen ervaren zachte lenzen echter als prettiger om te dragen, ook omdat de gewenningsperiode een stuk korter is.

Multifocale lenzen

Net als de multifocale bril zijn er ook multifocale lenzen. Deze speciale lenzen zijn voor mensen met problemen bij het wisselen tussen veraf en dichtbij kijken. Heeft u hierlast van, dan zou u naast uw lenzen ook nog een leesbril nodig hebben. Of u stapt dus over op multifocale lenzen, zodat u weer alles goed kunt zien. Er bestaan verschillende multifocale contactlenzen die perfect werken. Ideaal voor als u geen leesbril wilt.

Net als bij multifocale glazen duurt het even voor uw ogen gewend zijn aan het schakelen tussen bijvoorbeeld de computer en verder weg kijken. Bij de meeste mensen duurt dit wennen een week. Daarna heeft u dus alleen nog maar de voordelen van deze speciale lenzen. Een belangrijk verschil met de multifocale glazen is dat je bij de glazen door het midden moet kijken om goed te kunnen wisselen tussen dichtbij en veraf. Bij multifocale lenzen speelt dit niet, u ziet het altijd goed. 

Lenzen Groningen

Maatwerk lenzen of disposable lenzen

Zachte lenzen zijn er in de vorm van maatwerk en als disposable lenzen. Deze keuze kan lastig zijn. Veel mensen kunnen goed uit de voeten met disposable lenzen: lenzen die na een bepaalde tijd weggooid kunnen worden. Echter zijn er ook zeer veel mensen die meer baat hebben bij maatwerk lenzen. Maatwerk betekent dat de lenzen helemaal zijn aangepast op het oog. Maatwerk betekent in de regel dus ook meer comfort en het scherpste zicht. 

Sportel Optiek: De contactlensspecialist

Weet u ondertussen al iets beter welke lenzen er bestaan en heeft u misschien een idee wat bij u past? Dan zien we u graag in onze winkel voor een vrijblijvend en persoonlijk gesprek. Samen kunnen we uw ogen beoordelen en de mogelijkheden voor lenzen bespreken.

En heeft u nog helemaal geen idee of lenzen iets voor u kunnen zijn met uw specifieke ogen of activiteiten, kom dan vooral naar de winkel. Als u een afspraak maakt lopen we samen uw mogelijkheden door en krijgt u van ons een passend advies. In de winkel van Sportel Optiek helpt onze contactlensspecialist u graag verder.

Geen zin om in de winkel
te wachten?
 
Van maandag 13 augustus t/m zaterdag 18 augustus zijn wij gesloten
 
 

050-3134663

Telefoon Sportel Optiek

Telefoon Sportel Optiek

Mail Sportel Optiek

Facebook Sportel Optiek

Contact Sportel Optiek

Contactlenzen